ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/12/2014 11:10 EET | Updated 18/12/2014 11:11 EET

Νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA στην ΕΛ.ΑΣ

eurokinissi

Λύση στο πρόβλημα των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με την εξασφάλιση δωρεάς ύψους 27.200.000 ευρώ από αμερικάνικη εταιρία που θα εξοπλίσει το Σώμα με νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA.

Οι αστυνομικοί εδώ και μερικούς μήνες δεν είχαν ψηφιακούς ασυρμάτους ύστερα από τη λήξη της σύμβασης που είχε υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με την εταιρία που από το 2004 μας παρείχε το σύστημα TETRA. Το αποτέλεσμα ήταν η Αστυνομία να χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό τους παλιούς αναλογικούς ασυρμάτους, γεγονός που προκαλούσε τεράστια προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, εξασφαλίστηκε δωρεά από αμερικάνικη εταιρία που θα παρέχει εκτός από τον εξοπλισμό και τη συντήρηση-υποστήριξη του συστήματος επικοινωνιών.

Σε πρώτη φάση, το νέο τηλεπικοινωνιακό σύστημα τύπου TETRA θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας στην Αττική και σε δεύτερη φάση σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Η ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, συνέπεσε με τη λήξη της 10ετούς σύμβασης με το σύστημα ΤΕΤRΑ, που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Να σημειώσω ότι το κόστος συντήρησης του συστήματος, που ήταν σε λειτουργία και που μας ζητείτο η ανανέωση της σύμβασής του για τα επόμενα 10 χρόνια, ανέρχονταν στο ύψος των 80 εκατομμυρίων Ευρώ. Αναζητήσαμε την πιο ενδεδειγμένη λύση και σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο. Καταφέραμε να εξοπλίσουμε την Ελληνική Αστυνομία με το πλέον σύγχρονο τεχνολογικά σύστημα επικοινωνίας, χωρίς να επιβαρύνουμε, το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε με ένα ευρώ. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, με επιμονή και υπομονή μπορούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα».