Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για το Ε9

Παράταση έως τις 30 Δεκεμβρίου για το Ε9
eurokinissi

Ανοιχτή έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοικτή η εφαρμογή στο TAXIS για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9. To υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει παράταση εξαιτίας του τεράστιου όγκου αιτήσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες ώρες.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε η διαδικασία υποβολής να κατατεθεί σήμερα και από την αρχή Ιανουαρίου να ξεκινήσουν οι εφορίες να ελέγχουν τις περιπτώσεις, που δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των ακινήτων για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, αυτό δεν ήταν τελικό δυνατό καθώς από τις 14 Νοεμβρίου ως σήμερα- που ήταν η καταληκτική προθεσμία- υποβλήθηκαν 2.500.000 τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για όλα τα έτη, εκ των οποίων 1.200.000 δηλώσεις αφορούν μόνο στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Ο μεγάλος αριθμός των τροποποιητικών που έχουν υποβληθεί προκαλεί προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς εκτιμάται ότι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ μετά τις διαρθρώσεις στο Ε9 μπορεί να ξεπεράσει τα 412 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη προϋπολογιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος εσόδων των 2,65δισ ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.