Τελευταία ευκαιρία να δείτε «Τα προικιά» της Κανέλλας Αράπογλου

Τελευταία ευκαιρία να δείτε «Τα προικιά» της Κανέλλας Αράπογλου
arapoglou

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τελευταία ευκαιρία να δει κανείς «Tα προικιά» της Κανέλλας Αράπογλου που παρουσιάζονται στο χώρο τέχνης -ισμός στο Γκάζι. Πρόκειται για μια έκθεση- σχόλιο πάνω στον παραδοσιακό θεσμό της προίκας,αλλά και μια-προσωπική πάντα- αναδρομή στο ρόλο της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.

H έκθεση συνδυάζει ετερόκλητα μέσα : από το παραδοσιακό σταυροβελονάκι και το κέντημα μέχρι τη φωτογραφία και το εργόχειρο και είναι χωρισμένη σε 3 ενότητες.

Στο πρώτο δωμάτιο η Αράπογλου αναδομεί τα παραδοσιακά της προικιά με αφετηρία την προσωπική της κληρονομιά. Στο δεύτερο δωμάτιο, στέκεται, παρατηρεί και νιώθει τον εγκλωβισμό των τότε γυναικών για να καταλήξει στο τρίτο δωμάτιο στην κάθαρση, όπου δίνει τις δικές της λύσεις κεντώντας την προίκα της νέας εποχής, ριζωμένη στην παράδοση αλλά βασισμένη σε νέα ιδανικά.

Η Αράπογλου, με σπουδές στο Central St. Martins,δουλεύει χρόνια ως γραφίστρια (επιμελήθηκε μάλιστα το logo του Ladylike), αλλά και ως καθηγήτρια γραφιστικής. «Τα Προικιά» είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.

Ισμος- Ευπατριδών 17, Γκάζι Καθημερινές: 17:30 - 22:30 Σάββατο - Κυριακή: 13:00 - 22:00

Δημοφιλή