ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 06:06 EET | Updated 20/12/2014 11:47 EET

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη

eurokinissi

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ώστε να μεταφέρει στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την απόφαση της Επιτροπής για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τι έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Δεν προβλήθηκε τελικά το οπτικοακουστικό υλικό που σχετίζεται με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί και εκλήθει προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που ανέκυψαν μετά τις καταγγελίες Καμμένου - Χαϊκάλη περί επιχείρησης χρηματισμού ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση .

Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας καλούνται Βουδούρης και Παραστατίδης

Ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις Βουδούρη - Παραστατίδη με την οποία καλούν τους βουλευτές που έχουν αλλάξει στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για να αρθεί η σκιά χρηματισμού - η Επιτροπή αποφάνθηκε να καλέσει την ερχόμενη Δευτέρα τους δύο βουλευτές να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της.

Ταυτοχρόνως η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με απόπειρες δωροδοκίας βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους 'Ελληνες βουλευτές να σεβαστούν το κοινοβούλιο και τους συναδέλφούς του και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους σεβασμό, τονίζεται σε δήλωση των μελών της Επιτροπής μετά το πέρας της συνεδρίασης».

Sponsored Post