ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 08:36 EET | Updated 20/12/2014 08:38 EET

Ανασκευάζουν οι Βουδούρης - Παραστατίδης μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών

Eurokinissi

Σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση προχώρησαν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης μετά το χάος το οποίο προκάλεσαν με την ανακοίνωσή τους για χρηματισμό συγκεκριμένων ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι κκ Βουδούρης και Παραστατίδης στην ανακοίνωσή τους άφηναν βαρύτατες υπόνοιες κατά των

Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η δηλωσή μας αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο», τονίζουν.

Αναλυτικά η «διευκρινιστική τους ανακοίνωση»

Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: «Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό».

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή.