ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 16:13 EET | Updated 20/12/2014 16:13 EET

Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
A picture taken on December 18, 2014 in Calais shows a police car emergency light. AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Γάλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του Ζουέ-λε-Τουρ στην κεντρική Γαλλία οπλισμένος με μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επίθεση παραπέμπει στο είδος της δράσης που το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει να υιοθετήσουν οι τζιχαντιστές που δεν μπορούν να φθάσουν στη «γη του ιερού πολέμου», πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά των "απίστων" αστυνομικών ή πολιτών.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Γάλλος, καταγόμενος από το Μπουρούντι, γεννημένος το 1994 και γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα. Φώναζε "ο Θεός είναι μεγάλος" από την ώρα που εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι την τελευταία του πνοή", δήλωσε η αστυνομία.

Αν και ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, ο αδελφός του είναι καταχωρημένος από τις γαλλικές υπηρεσίες ως πρόσωπο με ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, που επεδίωξε να πάει στη Συρία, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)