ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 04:58 EET | Updated 20/12/2014 04:58 EET

Σήμερα η κλήρωση για τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τη δίκη Παπακωνσταντίνου

Eurokinissi

Σήμερα, Σάββατο, στις δύο μετά το μεσημέρι θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η κλήρωση μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την ανάδειξη δεκατριών τακτικών και έξι αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου .

Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και 9 αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβίβασε κατάλογο με τα ονόματα 57 δικαστών, εκ των οποίων, όμως, οι 8 έχουν κώλυμα, καθώς, μεταξύ των άλλων, έχουν μόνιμη απασχόληση σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή ήταν μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκε έως τώρα την υπόθεση. Στη συνέχεια η νομική υπηρεσία της Βουλής θα κάνει την τελική επιλογή των ονομάτων των δικαστών, που θα μπουν στην κληρωτίδα, αφού προηγουμένως διαγράψει τα ονόματα εκείνων που παρουσιάζουν κώλυμα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, με της σειρά του, σε δημόσια συνεδρίαση, θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. Επίσης, θα κληρωθεί ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου και ο αναπληρωτής του. Η κλήρωση του ονόματος του εισαγγελέα και του αναπληρωτή θα είναι μεταξύ των μελών της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη θα είναι επτά και από το Συμβούλιο της Επικρατείας έξι. Καθήκοντα προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου, ενώ σε περίπτωση ομοιόβαθμων, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών.

Sponsored Post