ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2014 09:42 EET | Updated 20/12/2014 09:43 EET

Εισαγγελία: Ο Χαϊκάλης δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό

sooc

Με ανακοίνωση της, η Εισαγγελία Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος- τονίζει πως ο καταγγέλλων απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του.

Τονίζεται επίσης οτι τηρήθηκε η επιβεβλημένη από το νόμο και την φύση της υπόθεσης απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.

Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».

Sponsored Post