Στη φυλακή η Αμιρά Δρούδη, η Ελληνίδα σύζυγος του τρομοκράτη του Σίδνεϊ

Στη φυλακή η Αμιρά Δρούδη, η Ελληνίδα σύζυγος του τρομοκράτη του Σίδνεϊ

Την προφυλάκιση της συζύγου του δράστη της αιματηρής ομηρίας της περασμένης εβδομάδας, αποφάσισε σήμερα δικαστήριο του Σίδνεϊ.

Πρόκειται για την ελληνικής καταγωγής Αμιρά Δρούδη (πρώην Αναστασία Δρούδη) που ασπάστηκε το Ισλάμ και τα τελευταία χρόνια ήταν σύντροφος του Ιρανού κληρικού Μαν Χαρόν Μόνις που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών όταν εισέβαλαν στην καφετέρια όπου κρατούσε όμηρους. Νωρίτερα είχαν βρει τραγικό θάνατο, δύο από τους όμηρους.

Η Αμιρά Δρούδη είναι κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Μόνις, την Νολίν Χάισον Παλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομογενής μαχαίρωσε και πυρπόλησε την άτυχη γυναίκα με εντολή του Μόνις, που είχε κατηγορηθεί ως συνεργός στο φόνο. Κατόρθωσαν όμως να πείσουν το δικαστήριο και δεν προφυλακίστηκαν. Η Αμιρά Δρούδη κατέβαλε χρηματική εγγύηση 100.000 δολαρίων και ήταν υποχρεωμένη να εμφανίζεται τακτικά στο αστυνομικό τμήμα.

Μετά την ομηρία της περασμένης εβδομάδας, που έγινε θέμα σε όλον τον πλανήτη και συγκλόνισε την Αυστραλία, ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε εντολή να επανεξεταστεί η υπόθεση της Δρούδη. Το δικαστήριο, μελετώντας όλα τα νέα δεδομένα έκρινε ότι η Δρούδη αποτελεί ένα «απαράδεκτο κίνδυνο» για το κοινωνικό σύνολο και διέταξε την προφυλάκισή της έως τις 22 Φεβρουαρίου που θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν και κάποια βίντεο του 2009, όπου η Δρούδη φέρεται να προωθούσε τις θέσεις του Μόνις και να εκφράζει την υποστήριξή τους για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο ότι η Δρούδη φερόταν πρόθυμη να προωθήσει τις θέσεις του Μόνις και δεν έχει αλλάξει άποψη. Ο δικαστής Χένσον είπε ότι τα βίντεο δεν σχετίζονται με την προφυλάκιση της Δρούδη.

Την ομογενή περίμεναν έξω από το δικαστήριο πολυάριθμοι δημοσιογράφοι αλλά η ίδια δεν έκανε δηλώσεις. Μόνο ο θετός αδελφός της, Τζον 'Ασπρος, που την συνόδευε είπε στους δημοσιογράφους: «Αφήστε μας ήσυχους».

Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μάικ Μπέρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή