ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/12/2014 06:52 EET | Updated 22/12/2014 06:53 EET

H απάντηση του Τέρενς Κουίκ προς τους δικαστικούς συντάκες

Nick Paleologos / SOOC

Απολογητικός μεν, αιχμηρός δε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ στην ανακοίνωσή- απάντηση προς τους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ οι οποίοι μέσω της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκαν για τις αναφορές του πρώην συναδέλφου της περί «νέων δημοσιογραφικών τερατουργημάτων» με αφορμή την κατάθεση του Πάνου Καμμένου στην Εισαγγελία.

Ο κ.Κουίκ, τονίζει πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες του ρεπορτάζ, δηλώνει στενοχωρημένος για την ανακοίνωση των συναδέλφων του, παράλληλα όμως τονίζει κάποιοι «για τους δικούς τους λόγους χρησιμοποιούν διαρροές, που τελικά “φορτώνονται” δημοσιογράφοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τέρενς Κουίκ:

«Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, επί 45 χρόνια, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα του ρεπορτάζ. Δεν κρύβω, ότι με στενοχώρησε η ανακοίνωση των συναδέλφων που μάχονται στο δικαστικό χώρο, κατανοώ πλήρως τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν με τις διαδικασίες πληροφόρησης που εκ των πραγμάτων έχει η Δικαιοσύνη, αλλά θα ήθελα να έρθουν για λίγο στη θέση μου, όταν:

1. Μέχρι την ώρα που έβγαζα την επίμαχη ανακοίνωση δεν υπήρχε καμιά επίσημη έκφραση.. δυσφορίας της Εισαγγελίας προς τον Πρόεδρο του Κινήματος, για την προσέλευση του τη Δευτέρα και όχι την Κυριακή. Γεγονός που «κλείστηκε» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του – όπως ανέφερα σε προγενέστερη ανακοίνωσή μου – ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Στάθης.

2. Και όταν επιπλέον, σε επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει την υπόθεση, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, ο ίδιος ο εισαγγελέας απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από την πλευρά του και ότι αυτά είναι δημοσιογραφικά επινοήματα.

Τα του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου προέκυψαν για μας τους ΑΝΕΛ αργότερα, μετά την αντίδρασή μας. Γιατί πρώτα η διαρροή και μετά η επίσημη ενημέρωση στον κ. Καμμένο για τη δυσαρέσκεια;

Να υπενθυμίσω επίσης, ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, την προηγούμενη μέρα, και μια άλλη περίεργη διαρροή η οποία προέκυψε, ότι «το υλικό της μαγνητοφωνημένης μιάμισης ώρας συνομιλίας Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου είχε πειραχθεί με συρραφές» κάτι που διαψεύστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του Πάνου Καμμένου με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και χωρίς να έχει βεβαιωθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Υπήρχε μάλιστα και σχετική ανακοίνωσή μας για το θέμα αυτό.

Προσωπικά, δεν με στενοχωρεί η ανακοίνωση – διάψευση που θέλει να προασπίσει την αξιοπιστία συναδέλφων μας, με πολλούς εκ των οποίων έχω εργαστεί στις ίδιες εφημερίδες και τα ίδια ραδιοτηλεοπτικά κανάλια. Να την δεχθώ.

3. Απλά, με στενοχωρεί το γεγονός ότι κάποιοι για τους δικούς τους λόγους χρησιμοποιούν διαρροές, που τελικά «φορτώνονται» δημοσιογράφοι. Το έχω ζήσει και εγώ, αφού από αυτό τον χώρο προέρχομαι.

 

Υ.Γ. Βεβαίως ως δημοσιογράφος προασπίζομαι τη μυστικότητα των πηγών μου. Αρκεί να μη με χρησιμοποιούν…»