Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Νιγηρία από έκρηξη βόμβας σε στάση λεωφορείου

Νέο «χτύπημα» της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία με τουλάχιστον 20 νεκρούς
Φωτογρααφία αρχείου από βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ανταρτών στη Νιγηρία στις αρχές Δεκεμβρίου 2014
Φωτογρααφία αρχείου από βομβιστική επίθεση ισλαμιστών ανταρτών στη Νιγηρία στις αρχές Δεκεμβρίου 2014
ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε χώρο στάθμευσης λεωφορείων στην πόλη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας, που έχει υποστεί αλλεπάλληλες επιθέσεις από την ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού «Μια έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο στάθμευσης της Ντούκου. Ο Ερυθρός Σταυρός έσπευσε επιτόπου με 20 σάκους για σορούς, που χρησιμοποιήθηκαν όλοι. Συνεχίζουμε τις έρευνες για θύματα της σφαγής» σύμφωνα με τον Αμπουμπακάρ Γιακούμπου Γκόμπε, γραμματέα της οργάνωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 10:50 (11:50 ώρα Ελλάδας) κοντά σε ένα λεωφορείο την στιγμή που επιβάτες επιβιβάζονταν σε αυτό, δήλωσε ο Μάτο Γιακούμπου, στέλεχος μιας κυβερνητικής υπηρεσίας της Νιγηρίας.

Η πολιτεία Γκόμπε συνορεύει με τις πολιτείες Μπόρνο και Γιόμπε, τις δύο περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την εξέγερση των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, στην οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι και 1,5 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν αναλάβει ήδη την ευθύνη για πολυάριθμες βομβιστικές επιθέσεις σε σταθμούς λεωφορείων, με στόχο ιδίως πολίτες που επιβιβάζονται σε λεωφορεία τα οποία εκτελούσαν δρομολόγια προς τον— κατοικούμενο κατά πλειονότητα από χριστιανούς—νότο της Νιγηρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ