ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2014 17:37 EET | Updated 23/12/2014 17:45 EET

Το «The Interview» θα προβληθεί τελικά στις κινηματογραφικές αίθουσες

MICHAEL THURSTON via Getty Images
Workers remove a poster for 'The Interview' from a billboard in Hollywood, California, December 18, 2014 a day after Sony announced it had no choice but to cancel the movie's Christmas release and pull it from theaters due to a credible threat. Sony defended itself Thursday against a flood of criticism for canceling the movie which angered North Korea and triggered a massive cyber-attack, as the crisis took a wider diplomatic turn. AFP PHOTO / MICHAEL THURSTON (Photo credit should read

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony Pictures ανακοίνωσε σήμερα ότι η ταινία της με τίτλο The Interview θα προβληθεί τελικά σε ένα περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ταυτόχρονα η Sony αναφέρει ότι αναζητεί περισσότερες επιλογές για να προβάλλει την ταινία της οποίας η επίσημη πρεμιέρα είχε αναβληθεί προ ολίγων ημερών εξ αιτίας της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκαν τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών του περίφημου αμερικανικού κινηματογραφικού στούντιο.

«Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την (ιδέα) της πρεμιέρας για την ταινία The Interview και είμαστε ενθουσιασμένοι που η παραγωγή μας θα προβληθεί σε μια σειρά από κινηματογραφικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Μάικλ Λίντον, διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures.

«Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε περισσότερες πλατφόρμες και περισσότερους κινηματογράφους, έτσι ώστε αυτή η ταινία να φτάσει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό», συμπλήρωσε.

Ικανοποιημένος ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι ικανοποιημένος που η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Sony αποφάσισε να προβάλει την ταινία The Interview σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών.

Πριν από μία εβδομάδα η Sony Pictures είχε υποκύψει στις πιέσεις και είχε ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρούσε στην προβολή της ταινίας αυτής μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, για την οποία η Ουάσινγκτον επιρρίπτει ευθύνες στη Βόρεια Κορέα.

"Ο πρόεδρος χαιρετίζει την απόφαση της Sony να εγκρίνει την προβολή της ταινίας" ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.

"Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρόεδρος, ζούμε σε μια χώρα που πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στο δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η απόφαση που έλαβαν η Sony και οι κινηματογραφικές αίθουσες επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τη δική τους επιλογή για την ταινία και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα", πρόσθεσε ο Σουλτς.