ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/12/2014 09:05 EET | Updated 23/12/2014 10:27 EET

Επίθεση στον Βέλγο πρωθυπουργό με μαγιονέζα και πατάτες τηγανητές

Δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση... βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και να τον βομβαρδίσουν με τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα.

Το βίντεο από ένα συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνει τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών. Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα που αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης "Λίλιθ", που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen, και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Μισέλ παρέμεινε ψύχραιμος και διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Βέλγος πρωθυπουργός όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του "καθαρό πουκάμισο και γραβάτα".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)