ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2014 07:03 EET | Updated 23/12/2014 12:32 EET

Μιλάει στη HuffPost Greece o Δήμαρχος Φιλαδέλφειας για τη νέα επίθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο

eurokinisi

Σε...αρένα μετατράπηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας μετά την «εισβολή» δεκάδων ατόμων τα οποία επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν δημοτικούς συμβούλους. Αν και δεν έφεραν κάποια διακριτικά, ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος εμφανίζεται βέβαιος πως για μια ακόμη φορά πίσω από την επίθεση βρίσκονται οπαδοί της ΑΕΚ.

«Συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, άρχισε σιγα- σιγά να πιάνει θέσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και κάποια στιγμή, ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα του Άλσους. Εκτιμώ πως η κίνηση αυτή έγινε μεθοδευμένα για να προκληθεί ένταση», ανέφερε μιλώντας στη HuffPost Greece ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Α. Βασιλόπουλος.

Βέβαια «Τα άτομα που αρχικά επιτέθηκαν με ύβρεις και στη συνέχεια χτύπησαν και τραυμάτισαν σοβαρά άτομα του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο, δεν έφεραν κάποια διακριτικά της ΑΕΚ, δεν ζήτησαν να πάρουν το λόγο, δεν θέλησαν να επιδώσουν κάποιο ψήφισμα, απλά ήθελαν να τραμπουκίσουν. Ο δε τρόπος που έδρασαν ήταν τόσο μεθοδευμένος που παραπέμπει αλλού...Γνωρίζουμε όμως και από το παρελθόν πως τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν να κάνουν πάντα με το γήπεδο της ΑΕΚ». Όπως σημειώνει μάλιστα, οι δράστες τις επίθεσης, επιτέθηκαν πρώτα σε cameramen προκειμένου να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους.

Mας βλέπουν σαν εχθρούς. Μας αποκαλούν...αντιφρονοόυντες!

Αιτία, όπως τονίζει ο κ.Βασιλόπουλος είναι η άρνηση του Δήμου να αρθεί η αναδάσωση, που κατά τους οπαδούς της ΑΕΚ ερμηνεύεται και ως άρνηση του Δήμου να διευκολύνει την ανέγερση γηπέδου της ομάδας. Κατά τη συνεδρίαση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα το μεσημέρι το συγκεκριμένο θέμα δεν τέθηκε καν προς συζήτηση. «Αυτό που ήταν να συζητηθεί αφορούσε την ανάπλαση του Άλσους και την απόρριψη από πλευράς της διεύθυνσης δασών μιας μελέτης ανάπλασης» αλλά «οποιαδήποτε συζήτηση περί του Άλσους προκαλεί πάντα αντιδράσεις και έχουμε τα γνωστά επεισόδια».

Εξάλλου, τα επεισόδια της Δευτέρας δεν ήταν τα πρώτα. «Τα ίδια είχαν γίνει και τον Νοέμβριο του 2013. Με ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς, είχε διακοπεί και τότε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το δε καλοκαίρι και επί μήνες ολόκληρους η πόλη βρισκόταν υπό ένα καθεστώς...κατοχής, με διαρκείς επιθέσεις σε κτήρια και σε πρόσωπα. “Άνοιξαν κεφάλια” σε κάποιους, άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο» δηλώνει στης HuffPost Greece o κ.Βασιλόπουλος και συμπληρώνει «Βλέπετε εδώ, όποιος πει κάτι για το Άλσος ή το γήπεδο είναι εχθρός...Μέχρι και αντιφρονούντες μας έχουν αποκαλέσει».

Ο κ.Βασιλόπουλος όμως επισημαίνει και τη στάση της αστυνομίας, καθώς υποστηρίζει πως αν και είχε ενημερώσει το τοπικό ΑΤ ότι υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα και ακόμη και η παρέμβαση της αστυνομίας ήρθε με καθυστέρηση, όπως καταγγέλλει ο Δήμαρχος και δεν έγινε καμία σύλληψη.

Σημειώνεται πως κατά τα επεισόδια της Δευτέρας κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους δημοτικούς συμβούλους Πρελορέντζο, Παπακώστα και Αντωναρόπουλο, καθώς και τον σύμβουλο του δημάρχου κ. Μπαρούτα, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι από την επίθεση.

Προπηλακίστηκαν όμως και ο Γιώργος Πάνος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο Γιάννης Καλαμπόκης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.