ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/12/2014 12:55 EET | Updated 23/12/2014 13:01 EET

Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές κινούνται προς το Ποτάμι. Θέμα χρόνου η συμφωνία με Λυκούδη

Sooc

Ενόψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας της 29ης Δεκεμβρίου, τα σενάρια και η παραφιλολογία κυριαρχούν. Ακολουθώντας αυτήν την πεπατημένη, αν υποθέσουμε (κάτι που φαντάζει σήμερα εξαιρετικά δύσκολο) ότι συγκεντρωθούν 180 βουλευτές και εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, όπως το Ποτάμι, μπορεί αίφνης να βρεθεί με κοινοβουλευτική δύναμη ακόμα και 4 βουλευτών.

Ας εξετάσουμε τα δεδομένα, την Τετάρτη (24/12) στις 12 το μεσημέρι στην Παλιά Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, θα δώσει έκτακτη συνέντετυξη Τύπου. Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, οι κ.κ Θεοδωράκης και Λυκούδης θα αναφερθούν στο θέμα της "συνύπαρξής" τους στο Ποτάμι καθώς οι πολυήμερες επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ευοδώθηκαν.

Άλλωστε και ο Σπύρος Λυκούδης, είχε δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες ότι αν γίνουν πρόωρες εκλογές, οι μεταρρυθμιστές δεν προλαβαίνουν να κατέβουν ως αυτόνομο κόμμα.

Όμως δεν είναι μόνο, ο Σπύρος Λυκούδης που ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα της οδού Σεβαστουπόλεως , καθώς έπονται και άλλοι.

Στον επιτροπή διαλόγου που έχει συγκροτήσει το Ποτάμι, μετέχουν ήδη οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Κατέρινα Μάρκου και Γρηγόρης Ψαριανός (προερχόμενοι από ΔΗΜΑΡ) και ο Πέτρος Τατσόπουλος (προερχόμενος από ΣΥΡΙΖΑ).

Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αν και η Κατερίνα Μάρκου, είναι σχεδόν με το ένα πόδι στο κόμμα του Σταύρου Θεοδώρακη.

Πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες ή το αργότερο μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, θα γίνουν ανακοινώσεις. Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι αν τελικά ο Γρηγόρης Ψαριανός, προσχωρήσει στο Ποτάμι, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και στενός φίλος του και πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Τώρα στο ερώτημα πως μπορούν να συνυπάρξουν αυτοί οι βουλευτές όταν οι τρεις ψήφισαν υπέρ του Δήμα και οι άλλοι δύο δήλωσαν παρόντες (Τατσόπουλος, Φούντα) κύκλοι του Ποταμιού απαντούν, ότι οι εν ενεργεία βουλευτές που θα συνεργαστούν , μπορούν κατα τη διάκρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, να λειτουργούν συνειδησιακά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το Ποτάμι, οδεύει και η Νίκη Φούντα που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν τη 2η ψηφοφορία από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αυή η «μεταγραφή», δεν επιβεβαιώνεται. Πάντως το θέμα των ψηφοδελτίων, αναμένεται να κλείσει τις επόμενες ημέρες . Στο Ποτάμι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρης, καθώς θεωρούν κομβικής σημασίας τη στήριξη του στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος το μόνο όνομα που έχει κλείσει με βεβαιότητα είναι αυτό του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων.