ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/12/2014 13:49 EET | Updated 24/12/2014 14:04 EET

Μπαράζ ληστειών σε παιδιά που είχαν βγει για τα κάλαντα

eurokinissi

Ούτε τα μικρά παιδιά δεν υπολόγισαν αρκετοί επιτήδειοι, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ανήλικους, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, για τους κλέψουν τις εισπράξεις από τα κάλαντα. Σε πέντε περιπτώσεις εντός του λεκανοπεδίου, δράστες απέσπασαν τις «εισπράξεις» από τα κάλαντα είτε με λεκτικές απειλές, είτε δια της βίας.

Στις 10.30 το πρωί στο Αιγάλεω, στην οδό Μικίου και Σούτσου, δύο άτομα με μαχαίρι πήραν από έναν 13χρονο τις εισπράξεις από τα κάλαντα. Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Δίας». Πρόκειται για δύο 14χρονους, ο ένας από Ρωσία και άλλος από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Καραολή Δημητρίου στην Πετρούπολη, ένα άτομο υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασε από έναν 15χρονο τα χρήματα από τα κάλαντα

Το τρίτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ψυχικό, στις οδούς Τρεμπεσίνας και Στεφανάκου. Τρία άτομα απείλησαν λεκτικά τρεις 13χρονους και τους πήραν τα χρήματα που είχαν μαζέψει από τα κάλαντα.

Στις 12.00 στη Ν. Σμύρνη, στην οδό Κρατούντος 82, δύο άτομα δια της βίας αφαίρεσαν και πάλι χρήματα από τα κάλαντα αλλά και ένα κινητό από δύο ανήλικους 15 και 13 χρονών.