Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος Παπανδρέου

Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος Παπανδρέου
eurokinissi

Η τρίτη ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου για την προεδρική εκλογή θα είναι όπως όλα δείχνουν και η τελευταία φορά που Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου θα καθίσουν στα ίδια έδρανα, εκεί όπου χωροταξικά ανήκει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή την επομένη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει πράξη αυτό που έχει ήδη προαναγγείλει, την δημιουργία νέου κόμματος και την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές.

Το ζητούμενο είναι πόσο εντυπωσιακή θα είναι η κίνηση του αυτή και αν θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη ανεξαρτητοποίηση και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταχθεί εδώ και καιρό στο πλευρό του.

"Υπάρχει απόφαση και δεν αλλάζει" ήταν η φράση στελέχους που μετέχει στις καθημερινές συσκέψεις, ενώ είναι ενδεικτικό ότι παράλληλα, ομάδα άλλων στελεχών επιμελείται τις προτάσεις για το όνομα και το σύμβολο του νέου κόμματος, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει τον τελευταίο λόγο.

Την ίδια στιγμή, στο "στρατηγείο" του πρώην Πρωθυπουργού στην οδό Πειραιώς όπου βρίσκονται τα γραφεία του ιδρύματος Α.Παπανδρέου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι οργανωτικές διεργασίες για το νέο εγχείρημα, με δεκάδες προτάσεις και αυτό προτάσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι.

Ήδη, οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κόμματος να παίρνουν θέση προειδοποιώντας για τη ανάγκη της ενότητας.

«Κανείς δεν δικαιούται να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ» ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Φώφης Γεννηματά, η οποία πρότεινε ένα ανοιχτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ όπου θα συζητηθούν όλα.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος μίλησε επίσης για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ αδιανόητο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πολιτικοί ηγέτες που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα, να μην κρατήσουν όρθιο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ».

Δημοφιλή