ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2014 03:32 EET

Rolling Stone: Ζήτησε από σχολή δημοσιογραφίας να ελέγξει αμφισβητούμενο άρθρο του

AbyssWriter/Flickr

Το διάσημο Αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια να ερευνήσει ένα αμφισβητούμενο άρθρο που δημοσίευσε το περασμένο Νοέμβριο και το οποίο περιείχε κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε μια αδελφότητα της πανεπιστημιούπολης.

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού ζήτησαν από τη σχολή δημοσιογραφίας μια ανεξάρτητη ανασκόπηση σχετικά με τον τρόπο που χειρίσθηκε το θέμα, για τον οποίο λέει πως είχε ανακολουθίες και εκδοτικά σφάλματα.

"Το Rolling Stone συμφώνησε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεσή μας, χωρίς καμιά επιμέλεια, στον ιστότοπό του, καθώς και σημαντικά αποσπάσματα στο περιοδικό", αναφέρει σε δήλωσή της η Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια.

Το άρθρο περιέγραφε μια επίθεση, το 2012, σε μια γυναίκα σε πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της αδελφότητας ΦΚΨ, καθώς και την αποτυχία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να αντιδράσει. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τις δραστηριότητες της αδελφότητας μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Το άρθρο προκάλεσε αναταραχή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και ανανέωσε τις ανησυχίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, όμως στοιχεία του ρεπορτάζ ελέγχθηκαν και επικρίθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Το Rolling Stone ανακοίνωσε στις 5 Δεκεμβρίου πως δεν έπρεπε να εμπιστευθεί την καταγγέλουσα, η οποία αναφέρεται μόνο ως Τζάκι. Στη συνέχεια αναθεώρησε τη δήλωση αυτή, λέγοντας πως για τα προβλήματα δεν έφταιγε το φερόμενο θύμα.

Το περιοδικό ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια να εξετάσει τη "συντακτική διαδικασία που οδήγησε στη δημοσίευση αυτής της ιστορίας", αναφέρει ο εκδότης Γιαν Ουένερ σε ένα σημείωμα που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Rolling Stone, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)