Επίθεση της Αλ Σεμπάμπ εναντίον βάσης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία

Επίθεση της Αλ Σεμπάμπ εναντίον βάσης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Τρεις στρατιώτες της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) και ένας πολίτης, συμβασιούχος της, σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εναντίον του αρχηγείου της στην σομαλική πρωτεύουσα Μογκαντίσου, όπως ανέφερε η δύναμη σε νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Η AMISOM ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο της βάσης όπου εισέβαλαν νωρίτερα οι Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες. Σύμφωνα με την ίδια, πέντε από τα μέλη της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν που διέπραξαν την επίθεση σκοτώθηκαν και τρία άλλα αιχμαλωτίστηκαν.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της Σεμπάμπ είχε υποστηρίξει πως η επίθεση στη βάση της δύναμης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 στελέχη της.

Η αλ Σεμπάμπ συχνά υπερβάλλει στους απολογισμούς που δίνει για τις ενέργειές της.

Η επίθεση και η μάχη που ακολούθησε στη βάση, η οποία γειτονεύει με το διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, διήρκεσαν αρκετές ώρες.

Στην ίδια βάση βρίσκεται επίσης το επιχειρησιακό κέντρο του ΟΗΕ στη Σομαλία, ενώ στον ίδιο χώρο, στην περίμετρο του οποίου εφαρμόζονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, επίσης στεγάζονται οι πρεσβείες της Βρετανίας και της Ιταλίας.

Ο Αλίμ Σιντίκι, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Σομαλία, διαβεβαίωσε πως όλο το προσωπικό του Οργανισμού στη χώρα είναι σώο και ασφαλές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή