Εξήντα νεκροί τζιχαντιστές σε μάχες με Κούρδους στη βόρεια Συρία

Εξήντα νεκροί τζιχαντιστές σε μάχες με Κούρδους στη βόρεια Συρία
Κούρδος μαχητής στο Κομπάνι
Κούρδος μαχητής στο Κομπάνι
ASSOCIATED PRESS

Σχεδόν 60 τζιχαντιστές, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στις μάχες μεταξύ του ΙΚ και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία) στο Κασίαμπ, στην επαρχία Χασάκα, σκοτώθηκαν 44 τζιχαντιστές. Οι Κούρδοι, που έχασαν τρία μέλη τους, κατάφεραν να ανακαταλάβουν την κοινότητα αυτή που δύο ημέρες νωρίτερα είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Άλλοι 14 τζιχαντιστές και ένας Κούρδος πολιτοφύλακας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κομπάνι.

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στο Αλ Μπαμπ και το Κμπασίν, δύο κοινότητες που ελέγχονται από το ΙΚ στην επαρχία του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Από την Τρίτη, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σκοτώνοντας συνολικά 89 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 19 ήταν παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή