ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/12/2014 04:34 EET | Updated 26/12/2014 04:58 EET

«Συναγερμός» λόγω της αιθαλομίχλης

eurokinissi

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το εορταστικό πνεύμα των ημερών φαίνεται ότι οδήγησαν αρκετούς να ανάψουν τα τζάκια τους το βράδυ των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της εκ νέου στην Αττική η αιθαλομίχλη.

Την εμφάνιση της αιθαλομίχλης φαίνεται ότι ευνοούν οι καιρικές συνθήκες και ειδικότερα η άπνοια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Αν και ο καιρός είναι καλός στη διάρκεια της ημέρας, τις νύχτες καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες το τελευταίο διάστημα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες τις νύχτες, σε συνδυασμό με τη γιορτινή βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων φαίνεται πως οδήγησε πολλούς να ανάψουν το τζάκι για λόγους θαλπωρής.

Έτσι, σε πολλές περιοχές της Αττικής, τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπέρασαν το όριο συναγερμού, καθώς καταγράφονται συγκεντρώσεις της τάξης των 100 μικρογραμμαρίων/ κυβικό μέτρο.

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας έχουν απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν την άσκοπη χρήση τζακιών, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας κυρίως εκείνων με αναπνευστικά προβλήματα (άσθμα) και καρδιοπάθειες.