ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/12/2014 09:15 EET | Updated 26/12/2014 09:18 EET

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να υπονομεύεται η ενότητα από τον Γιώργο Παπανδρέου

Sooc

Και ενώ οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εργάζονται πυρετωδώς πάνω την ιδρυτική διακήρυξη για το νέο πολιτικό σχήμα, στην Χαριλάου Τρικουπη δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.

Την υποχρέωση που έχει τo ΠΑΣΟΚ «να λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και όχι ως πεδίο ανιστόρητων εσωστρεφών συζητήσεων», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην οποία τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για ενότητα. Και προσθέτει, «Είναι άλλωστε αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό» επισημαίνοντας δε ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

«Το μεγάλο άλλωστε θέμα για τη χώρα και τους πολίτες δεν είναι οι προσωπικοί σχεδιασμοί οποιουδήποτε, αλλά η διαφύλαξη της πολιτικής και εθνικής σταθερότητας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο και την οδηγεί σε αλλαγή σελίδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒήμαFm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός εξήγησε ότι είναι «αδιανόητο» να μην κατέβει στις εκλογές ενωμέβο το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι δεν έχει συμβεί στο παρελθόν ποτέ ξανά η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία, με παρέμβαση του για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μεσα στο Σαββατοκύριακο.