ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/12/2014 04:16 EET | Updated 27/12/2014 04:16 EET

Υπόθεση «φακελάκι» : Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου ο γυναικολόγος που έκανε Χριστούγεννα στο κρατητήριο

Eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου

Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξάνδρα ήταν ο 64χρονος γιατρός-μαιευτήρας, ο οποίος συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων από τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ζητούσε φακελάκι ύψους 900 ευρώ για γυναικολογική επέμβαση.

Ο 64χρονος δηλαδή αντί για να διαφυλάσσει  λόγω και της αρμοδιότητάς του την ακεραιότητα των συναδέλφων του έπαιρνε ο ίδιος… μίζα παραβιάζοντας το νόμο του Ιπποκράτη. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. άρχισε ύστερα από καταγγελία γυναίκας ότι ο συγκεκριμένος μαιευτήρας της ζήτησε εκβιαστικά 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου εργαζόταν παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Ο 64χρονος, μάλιστα, ζήτησε από την ασθενή να μεταβεί στο παράνομο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας για να υποβληθεί σε εξετάσεις πριν γίνει το χειρουργείο. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μία 45χρονη γιατρός που εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο, διότι ήταν το πρόσωπο που γνώριζε το θύμα και μεσολάβησε για να δοθεί το φακελάκι και να κλείσει η συμφωνία για την επέμβαση.

Οι συλλήψεις έγιναν την παραμονή των Χριστουγέννων σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για «τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας, όπως και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρα εκβίασης».