ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/12/2014 11:07 EET | Updated 27/12/2014 11:25 EET

Το «τελευταίο αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Eurokinissi

Κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε κλίμα συγκίνησης στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ένας από από τους τελευταίους της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην ελληνική έντυπη δημοσιογραφία, συνδέοντας το όνομά του με την «Ελευθεροτυπία».

Η οικογένειά του, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο Παντελής Καψής, ο Γιώργος Καρατζαφερης, η Ατζελα Γκερέκου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Πάνος Καμμένος είπαν το ύστατο χαίρε στον 77 ετών δημοσιογράφο ο οποίος απεβίωσε ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο λόγω καρδιολογικών προβληματών.

Στεφάνια έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία», είπε αναφερόμενη στο έργο του εκλιπώντος, η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνίδου, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

«Με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, χάνεται ένας από τη γενιά των διευθυντών εφημερίδων που έγραψαν ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" και συνέδεσε τη ζωή του μια εφημερίδα, η οποία έφερε νέα πνοή στον Τύπο και διαμόρφωσε συνειδήσεις σε γενεές Ελλήνων», τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.