ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/12/2014 13:25 EET | Updated 29/12/2014 13:25 EET

Λαλιώτης: Κίνδυνος εσωκομματικού εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ

Sooc

Κάθε απόφαση που οδηγεί σε διάσπαση- την οποία χαρακτηρίζει «ολέθριο λάθος» - θα έχει ως συνέπεια «παρατεταμένο εσωκομματικό εμφύλιο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Λαλιώτης, τασσόμενος εμμέσως πλην σαφώς κατά της δημιουργίας κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η δήλωση του κ. Λαλιώτη έχει ως εξής:

«Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός. Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός "εμφύλιος" και μύρια, μοιραία λάθη».

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Λαλιώτης επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο εξέφρασε τη διαφωνία του με την ίδρυση κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.

Στο θέμα της ίδρυσης κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν σοβαρές κινήσεις για να βρεθεί μια μεθόδευση συνεννόησης. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δει και τους δύο (σσ Παπανδρέου, Βενιζέλο), και μια πρόταση - που εγώ βρίσκω λογική - είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει- και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία, η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια “τρόικα”, όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος» σε δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως ο ίδιος «είναι πρόθυμος να μεσολαβήσει, και μέχρι ενός σημείου έχει κάνει κάποιες κινήσεις».

«Δεν βλέπω αποτέλεσμα, όμως. Και είναι κακό αυτό, διότι εξαντλούνται και τα τελευταία περιθώρια που και ο ένας και ο άλλος μπορούν να δείξουν κάποια ευαισθησία απέναντι στη διάθεση του χώρου, που είναι η ενότητα και η συνεργασία» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε:

«Ο κ. Βενιζέλος έχει την έννοια του μεγάλου “σφραγιδοκράτορα”. Έχει τα τυπικά στοιχεία στα χέρια του και έχει δίκιο σε αυτά που λέει- και σου λέει “τώρα, να μοιράσω εγώ την εξουσία μου με τον Παπανδρέου, που ξαφνικά του ήρθε να ξανακατέβει στην πολιτική ζωή της χώρας, επειδή εξάντλησε τον κύκλο των διαλέξεών του;”.

Το θέμα είναι, όμως, ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει ένα ποσοστό σαν αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Βενιζέλος τελείωσε και μαζί του τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ, είτε υπάρχει ο Παπανδρέου είτε όχι.Μήπως θα ήταν, λοιπόν, μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που δίνει η πολιτική, όπου ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία; Η λεγόμενη πλειοψηφική δυναμική και να επιτύχουμε την προσωρινή –έστω- ένωση των διαφόρων αρχηγών και αξιωματούχων, για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι υπάρχει μια ενότητα και να αγωνιστούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή την ενότητα ουσιαστικά».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post