ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/12/2014 03:17 EET | Updated 30/12/2014 03:17 EET

«Καθ'οδόν» προς τις φυλακές Δομοκού Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος και Μαζιώτης

Eurokinissi

Εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταγωγή καταδικασμένων για τρομοκρατία στις φυλακές Δομοκού, με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται επί ποδός και τους ανώτατους αξιωματικούς να πραγματοποιούν συνεχείς συσκέψεις για να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία και τα μέτρα ασφαλείας- που αναμένεται να είναι πρωτοφανή.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», οι πρώτοι που θα μεταφερθούν στον Δομοκό είναι ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο «αρχιεκτελεστής» της οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας και ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ηγετική ομάδα της εγχώριας τρομοκρατίας των τελευταίων 40 χρόνων και η μεταγωγή τους θα γίνει με «κινηματογραφικό» τρόπο που θα θυμίζει τη μεταφορά των μελών της «17 Νοέμβρη» στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αποκαλύπτουν ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας, η μεταγωγή τους ήταν προγραμματισμένη για σήμερα –όπως αναγράφεται στις εισαγγελικές παραγγελίες που εκδόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα- και ο μόνος λόγος που μπορεί να αναβληθεί είναι οι πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν τα μέτρα αστυνόμευσης στην Αθήνα.

Συνολικά 20 παραγγελίες μεταγωγής έχουν εκδοθεί από τον Εισαγγελέα και αναμένεται άμεσα να εκτελεστούν, όσο το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα θωρακίζουν το σωφρονιστικό ίδρυμα. Ήδη 200 αστυνομικοί που θα επιφορτιστούν με τη περιφρούρηση των φυλακών έχουν λάβει το χαρτί της απόσπασής τους, αν και μέχρι στιγμής σχεδόν κανείς τους δεν έχει μεταβεί στο Δομοκό λόγω γιορτινών αδειών.

Αυτό που προβληματίζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο τρόπος μεταγωγής. Και αυτό γιατί εκτός από τους πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ πρέπει να επιστρατευτεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες του Σώματος.

Αυτό, ωστόσο, λόγω της προεκλογικής περιόδου που ξεκίνησε δημιουργεί ενδοιασμούς, καθώς ανώτατοι αξιωματικοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι μόλις γίνουν γνωστές οι μεταγωγές θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο σε Αθήνα και Δομοκό. Έτσι, εκ νέου  θα τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο εμπρησμών και τρομοκρατικών επιθέσεων. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται η μεταφορά Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα, Μαζιώτη να μην γίνει την ίδια μέρα αλλά σταδιακά.

Σχετική με τις προθέσεις των Αρχών είναι η δημοσίευση την περασμένη Τρίτη στο ΦΕΚ του εσωτερικού κανονισμού για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γ’ Τύπου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται παρεμβάσεις σε κελιά στα οποία θα μεταφερθούν βαρυποινίτες.

Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού διαμαρτύρονται διότι όπως λένε δεν έχει γίνει σχεδόν καμία εργασία στο ίδρυμα που να παραπέμπει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.