Ξεκίνησε η «επέλαση» του χιονιά- Σε ποιες περιοχές καταγράφονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Ξεκίνησε η «επέλαση» του χιονιά- Σε ποιες περιοχές καταγράφονται έντονα καιρικά φαινόμενα
eurokinissi

Στα λευκά σήμερα η Ελλάδα, ενώ από το πρωί χιονίζει και σε Πεντέλη, Πάρνηθα, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία. Επίσης στα βόρεια προάστια ρίχνει χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μέσα στην ημέρα, ενώ αύριο και μεθαύριο οι μέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στο πόδι βρίσκεται η Πολιτική Προστασία σε όλη τη Στερεά Ελλάδα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στους δρόμους μέχρι και την Πρωτοχρονιά, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού οι αλατιέρες έχουν πιάσει ήδη δουλειά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα από το 9ο έως το 16ο χλμ, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ λίγο μετά τις 08:00 οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και μέσα στη Λαμία, κυρίως στα βόρεια προάστια της πόλης.

Στο εθνικό δίκτυο από τις 07:00 το πρωί σημειώνεται ασθενή χιονόπτωση στο ύψος του Μαρτίνου, αλλά και στην ανατολική Φθιώτιδα από τη Στυλίδα και μετά.

Χιονίζει επίσης προς Μπράλο και Καρπενήσι, από τον Τυμφρηστό και πάνω, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στα λευκά και η Θεσσαλονίκη

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης και το φαινόμενο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αναμένεται να επιδεινωθεί.

Στο Ωραιόκαστρο έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, συμπληρώνοντας ότι ο μηχανισμός του δήμου παραμένει σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από το φαινόμενο.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στον Χορτιάτη (δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη), χωρίς, ωστόσο να καταγράφονται προβλήματα.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην περιοχή της Θέρμης, προς το Ρύσιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα. Πάντως, οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί καθώς σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας

Παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός στα αστικά κέντρα, αλλά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, καθώς το χιόνι έχει φτάσει στα 30 εκ. στο Σέλι, στα 40 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊκακτσαλάν, στα 50 εκ. στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στα 80 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Σε λειτουργία για χιονοδρομία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Πισοδερίου και της Βασιλίτσας, καθώς και το baby στο Χ.Κ.Φαλακρού. Σε λειτουργία για βόλτα οι εναέριοι στα χιονοδρομικά κέντρα του Περτουλίου και του Ελατοχωρίου.

Στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών γίνεται παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τεχνητού χιονιού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ γίνονται και διεργασίες διάστρωσης στις πίστες χιονοδρομιών. Με αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση στα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν και της Βασιλίτσας.

Πάτρα: Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώνονται από το βράδυ της Δευτέρας.

Ειδικότερα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πούντας- Καλαβρύτων, καθώς και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Δημοφιλή