ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/12/2014 12:21 EET | Updated 31/12/2014 13:36 EET

3ος Έλληνας νεκρός. «Οι Ιταλοί ναυτικοί έφυγαν πρώτοι από το πλοίο» καταγγέλουν Έλληνες διασωθέντες

Στους τρεις ανέρχεται πλέον ο αριθμός των Ελλήνων επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο Norman Altantic.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν για την κατάληξη ενός ακόμη επιβάτη και σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη. Πρόκειται ανήκει στον Ζακυνθινό οδηγό βυτιοφόρου, Νικόλαο Παράσχη. Πρόκειται για κάτοικοι της Ζακύνθου και οδηγό βυτιοφόρου.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών ενώ σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανγκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Σημειώνεται πως ήδη έχει αναγνωριστεί η σορός του επιβάτη Κ. Κουφόπουλο, ηλικίας 47 ετώνα πό τη Βέροια ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο δεύτερος Έλληνας νεκρός είναι ο Γιώργος Δούλης, όπως ανέφεραν αρχικά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μαρτυρίες επιβατών.

Στο μεταξύ η καταγγελία Έλληνα επιβάτη του Norman Atlantic, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης αφίχθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση από την Ιταλία είναι ίσως αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει και στις καταγεγραμμένες σε βίντεο δηλώσεις του, μέλη του πληρώματος του πλοίου ήταν τα πρώτα τα οποία επιβιβάστηκαν στις βάρκες και εγκατέλειψαν το πλοίο ενώ δεν ακούστηκε ποτέ συναγερμός, δεν δόθηκε καμία οδηγία στους επιβάτες και γενικά κανένας υπεύθυνος του πλοίου δεν μερίμνησε για την ασφαλή και ομαλή διαφυγή τους από το φλεγόμενο Norman Atlantic.