ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/12/2014 14:38 EET | Updated 31/12/2014 14:38 EET

Εθνική ενότητα και συνεννόηση ζητά με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Greek President Karolos Papoulias looks on during a meeting with Algerian Senate speaker Abdelkader Bensalah (unseen) upon his arrival in Algerian capital, Algiers for a formal visit on December 6, 2014. Papoulias is on a three-day visit. AFP PHOTO/FAROUK BATICHE        (Photo credit should read FAROUK BATICHE/AFP/Getty Images)
FAROUK BATICHE via Getty Images
Greek President Karolos Papoulias looks on during a meeting with Algerian Senate speaker Abdelkader Bensalah (unseen) upon his arrival in Algerian capital, Algiers for a formal visit on December 6, 2014. Papoulias is on a three-day visit. AFP PHOTO/FAROUK BATICHE (Photo credit should read FAROUK BATICHE/AFP/Getty Images)

Εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, θεωρεί απαραίτητα, από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, για να γίνουν βήματα μπροστά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμα του για το νέο έτος.

«Η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση της επιτυχίας, η πολιτική συναίνεση και συνεννόηση στα μεγάλα θέματα είναι αναγκαία συνθήκη για να γίνουν βήματα μπροστά. Ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο θα ισχυροποιήσει την ελληνική επιχειρηματολογία και τη διαπραγματευτική μας θέση. Την κρίσιμη αυτή περίοδο για τον τόπο, το εθνικό συμφέρον πρέπει να υπερισχύσει του κομματικού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και υπογραμμίζει ότι:

«Είναι καιρός να σταματήσει το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών και η μεμψιμοιρία. Πρέπει να επικεντρωθεί όλων η ενέργεια στη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό και ρεαλιστικό, οραματικό και κοινωνικά δίκαιο».

Ο κ. Παπούλιας αναφέρει ακόμη ότι δεν χρειάζεται να χάνουμε το μέτρο στο δημόσιο διάλογο, στη πολιτική αντιπαράθεση, στην καθημερινή ζωή και στην ατομική συμπεριφορά.

«Να σεβόμαστε τη διαφωνία, να ακούμε τον συνομιλητή μας, να μην κραυγάζουμε, να μην φανατιζόμαστε. Να αναλύουμε με ορθολογισμό την κατάσταση, να αναζητούμε λύσεις και να τις προετοιμάζουμε. Να μην εξαντλούμαστε σε διχασμούς και συγκρούσεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η επίκληση του ιστορικού μας παρελθόντος δεν αρκεί για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, προσθέτει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο τελευταίο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς στις αρχές Μαρτίου λήγει η θητεία του, ο Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει την κρισιμότητα του 2015 για την πορεία της Ελλάδας και καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σαφής και σταθερή.

«Η παρουσία της χώρας μας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή, με λαϊκή αποδοχή και ευρύτατη διακομματική υποστήριξη. Οφείλουμε, όμως, να τη διαφυλάξουμε»,τονίζει και σημειώνει την αβεβαιότητα που επικρατεί με σημαντικές εκκρεμότητες να μην έχουν κλείσει στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενόψει των οριστικών αποφάσεων στην Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα, καθώς αναζητείται μια νέα ισορροπία «στη σχέση μας με τους θεσμικούς εταίρους και πιστωτές και μια πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και στη μείωση της ανεργίας που πλήττει κυρίως τη νέα γενιά».

Sponsored Post