ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/01/2015 13:18 EET | Updated 01/01/2015 13:19 EET

Πρωτοχρονιάτικο άρθρο Der Spiegel: Επαναστατικό, αλλά αναγκαίο το κούρεμα του ελληνικού χρέους

Gwydion M. Williams/Flickr

Επαναστατικό, αλλά αναγκαίο, χαρακτηρίζει ο γιος του ιδρυτή του “Spiegel” το “κούρεμα” του χρέους της Ελλάδας ο γιος του ιδρυτή του διεθνούς φήμης γερμανικού περιοδικού.

Στο πρωτοχρονιάτικο άρθρο του ο Γιάκομπ Αουγκστάιν αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει ένα τέλος στη λιτότητα, ενώ τον χαρακτηρίζει “φωτεινή φιγούρα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς”.

Ο Γ. Αουγκστάιν θεωρεί ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη. “Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν αυταρχικό χαρακτήρα στην ευρωζώνη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» για τους ειδικούς”, υποστηρίζει.

“Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος”, επισημαίνει ο Γερμανός δημοσιογράφος του “Der Spiegel” και συνεχίζει:

«O Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την Ε.Ε., ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας. Επισημαίνει ακόμα ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι επαναστατικό, αλλά είναι αναγκαίο.

Το άρθρο είναι στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel.