ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/01/2015 12:43 EET | Updated 02/01/2015 12:46 EET

Ένοπλη «απάντηση» για τις μεταγωγές στο Δομοκό φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

sooc

Τρομοκρατικό χτύπημα-απάντηση στις μεταγωγές των τελευταίων 24ωρων στις φυλακές Γ’ τύπου στο Δομοκό φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ήδη ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, έδωσε την Πέμπτη με επιστολή του το στίγμα του γράφοντας ότι «οι φυλακές τύπου Γ είναι φυσική συνέχεια και συνέπεια της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους απέναντι στους ένοπλους αγωνιστές και το αντάρτικο (…) Τη λύση θα τη δώσει μόνο ο ένοπλος λαός».

Την Παρασκευή μετήχθησαν αιφνιδιαστικά στο Δομοκό από τα κελιά τους στον Κορυδαλλό οι Κουφοντίνας, Γουρνάς, Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος αντέδρασαν έντονα όταν είδαν μπροστά τους τους αστυνομικούς που θα τους μετέφεραν.

Οι μεταγωγές έχουν «χρώμα» 17 Νοέμβρη με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για τυχόν επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος έχει εξαφανιστεί παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Ο Χριστόδουλος εκτιμάται ότι μπορεί να χτυπήσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να «απαντήσει» ως ελεύθερο μέλος της οργάνωσης στις μεταγωγές. Το χειρότερο σενάριο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να επιχειρηθεί τρομοκρατική ενέργεια με ανθρώπινο στόχο. Δηλαδή, μία αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικού, δικαστικού λειτουργού ή πολιτικού προσώπου.

Νούμερο ένα κίνδυνος θεωρείται και η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), η οποία γάζωσε με 56 σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό. Η οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα με προκήρυξή της την ευθύνη για το χτύπημα και αυτό κάνει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι προετοιμάζει δεύτερη επίθεση για να αναλάβει στη συνέχεια με κοινή προκήρυξη τις δύο ενέργειες.