ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/01/2015 14:33 EET | Updated 02/01/2015 14:34 EET

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της κίνησης Ευρώπη- Οικολογία με το Ποτάμι

Eurokinissi

Τη σύμπλευσή της με το Ποτάμι ανακοίνωσε και επίσημα η κίνηση Ευρώπη – Οικολογία στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στην Πλάκα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντίνος Κατώπης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ανέφερε πως σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια αυτόνομη σημαντική παρουσία ενός Πράσινου κόμματος και πως η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις. Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν επιλέγουμε την ασφάλεια της απομόνωσης.

Επιδιώκουμε συμμαχίες και συνεργασίες για να προωθήσουμε καινοτόμες λύσεις στα σημαντικότερα προβλήματα όπως είναι η έξοδος από την κρίση και η κλιματική αλλαγή». Τέλος σημείωσε πως μέσα από αυτή τη συνεργασία επιδιώκεται να προωθηθούν 3 βασικές προτεραιότητες οι οποίες είναι η «Έξυπνη Ανάπτυξη» μιας πράσινης οικονομίας που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία, που χρησιμοποιεί αποτελεσματικότερα τους φυσικούς πόρους, που διασφαλίζει υψηλά ποσοστά απασχόλησης χωρίς αποκλεισμούς, οι πολιτικές για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, και την προσαρμογή μας σε αυτήν και τέλος η αταλάντευτη επιμονή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε επισημάνει από την ίδρυση κιόλας του Ποταμιού ήταν ότι, το χώμα, ο ήλιος και η θάλασσα θα σώσουν τη χώρα. Συνέχισε λέγοντας πως η επιμονή του Ποταμιού να φέρνει στην επιφάνεια συνεχώς θέματα όπως οι χωματερές, τα πλαστικά στη θάλασσα και η κλιματική αλλαγή είναι αυτή που έφερε από την πρώτη στιγμή κοντά Το Ποτάμι με τους φίλους από την Ευρώπη- Οικολογία. Τόνισε πως η συμπόρευση δεν είναι «προεκλογική» καθώς έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και η κοινή βάση είναι ότι «η γη ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε. Από εδώ κι έπειτα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να συμπεριφερόμαστε ως περαστικοί και να έχουμε το μυαλό μας στο τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γεννεές».

Άσκησε κριτική στον Σύριζα και τη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τους ότι διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας κάνοντας μια κουβέντα γενική και τόνισε πως το Ποτάμι θα προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα ακόμα κι αν δε δείξουν διάθεση να το ακολουθήσουν.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν η Μαρία Βιτωράκη υπεύθυνη στον τομέα πολιτικής της Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Ποτάμι, η Μελίτα Γκουρτσογιάννη υπεύθυνη στον τομέα πολιτικής για τους Πρόσφυγες στο Ποτάμι και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ο Αντώνης Καφετζόπουλος μέλος της Επιτροπής Διαλόγου, ο Αντώνης Τριφύλλης πρώην στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σωτήρης Χτούρης καθηγητής στο Παν/μιο Αιγαίου και μέλος της κεντρικής επιτροπής, ο Μιλτιάδης Δεληχάς μέλος της κεντρικής Επιτροπής Ευρώπη- Οικολογία.

Τη συνέντευξη συντόνισε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης στέλεχος της Ευρώπης Οικολογίας και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού.