ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/01/2015 13:47 EET | Updated 02/01/2015 15:49 EET

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να καταστρέψει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του

eurokinissi/bonis ch.

Ως «ανήθικη» και «παράλογη πολιτική πράξη» που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές» χαρακτηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα από τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος ενώ στην ανακοίνωση υπάρχούν και σαφείς επαναλαμβανόμενες αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου...

«Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα. Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει».

Το όνομα του ιδρυτή του κόμματος επαναλαμβάνεται και όχι φυσικά όχι τυχαία: «Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται. Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική  διαφωνία».

Και τέλος το ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα: «Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του; Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά “μνημονιακή” ή μήπως “αντιμνημονιακή”;!».

Δίνει όμως και την απάντηση: «Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά. Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου - όπως λένε κάποιοι εκφραστές του  - αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης».

Και καταλήγει: «Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο  ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.

Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη».

Sponsored Post