ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2015 12:17 EET | Updated 03/01/2015 12:17 EET

Eπτάχρονη επέζησε της συντριβής αεροσκάφους

Ένα επτάχρονο κοριτσάκι όχι μόνο επέζησε της συντριβής ενός αεροπλάνου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους χθες, Παρασκευή, στις ΗΠΑ, αλλά κατάφερε να βγει μόνο του από τα συντρίμμια και να ζητήσει βοήθεια.

Χθες γύρω στις 18:30 (τοπική ώρα), το κοριτσάκι χτύπησε την πόρτα του Λάρι Ουίλκινς, ο οποίος παρακολουθούσε τηλεόραση, αφηγήθηκε τηλεφωνικά ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο NBCNews.

"Είχε πολλά αίματα, αιμορραγούσε στις γάμπες και το πρόσωπο και η μύτη της ήταν ματωμένα. Ήταν ξυπόλητη και δεν φορούσε παρά μία κάλτσα", αφηγήθηκε ο 71χρονος Ουίλκινς, ο οποίος ζει στο Μπάκμπερι Τρέιλ του Κεντάκι.

"Μου είπε πως η μαμά της και ο μπαμπάς της ήταν νεκροί, πως έγινε ένα αεροπορικό δυστύχημα και πως το αεροπλάνο ήταν αναποδογυρισμένο", πρόσθεσε.

"Την ρώτησα τι μπορούσα να κάνω γι' αυτή, φόρεσα ένα λαστιχένιο γάντι για να την πλύνω και ασφαλώς κάλεσα το 911 (το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ)", αφηγήθηκε ακόμη ο Ουίλκινς.

Η αστυνομία βρήκε πράγματι τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε μια δασική περιοχή, επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του ο λοχίας Ντιν Πάτερσον της αστυνομίας της Πολιτείας.

"Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πως στο σημείο του δυστυχήματος υπήρχαν τέσσερις νεκροί, ο πιλότος και τρεις επιβάτες", διευκρίνισε η αστυνομία.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)