ΔΙΕΘΝΕΣ
04/01/2015 04:21 EET

Iνδονησία: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πτώση του αεροσκάφους της AirAsia

SJByles/Flickr
PK-AXR A320-216 of Indonesia AirAsia landing at Singapore, Changi on December 16, 2012.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την προηγούμενη Κυριακή εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο την Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες, πρόσθεσε ο Σοελίστιο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 31 επιβαινόντων του αεροπλάνου.

Νωρίτερα η Ινδονησιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροπλάνου κατά την τελευταία του επαφή, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για το δυστύχημα».«Το πιο πιθανό μετεωρολογικό φαινόμενο είναι ο πάγος που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους κινητήρες του αεροσκάφους. Πρόκειται απλώς για μία από τις πιθανότητες, βάσει των αναλύσεων των μετεωρολογικών δεδομένων που διαθέτουμε», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο πιλότος του Airbus είχε ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να πάρει ύψος για να αποφύγει μια καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης κίνησης σε αυτό τον αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα αργότερα.Στο αεροσκάφος επέβαιναν 162 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 30 σορούς.

Sponsored Post