ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/01/2015 15:21 EET | Updated 04/01/2015 15:21 EET

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον Χριστόδουλο Ξηρό

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλαν οι Εισαγγελείς στον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό , για τον οπλισμό που βρήκαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σπίτι που διέμενε στην Ανάβυσσο.

Οι δύο Εισαγγελείς που ορίστηκαν να μελετήσουν την δικογραφία που σχηματίστηκε για τον οπλισμό που κατείχε ο επί ένα χρόνο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης , άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

  • Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
  • Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
  • Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων
  • Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει ενώπιον των ανακριτών : «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση.

Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

Προθεσμία για αύριο δόθηκε από τον ανακριτή

Αύριο, Δευτέρα, θα μεταχθεί εκ νέου στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Χριστόδουλος Ξηρός προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου.

Στον κατηγορούμενο δόθηκε από τον 11ο Τακτικό Ανακριτή, που ανέλαβε την δικογραφία, προθεσμία για την απολογία του και έτσι ο 57χρονος βαρυποινίτης θα βρεθεί και πάλι αύριο στα δικαστήρια.

Η προθεσμία δόθηκε για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνταχθεί κατηγορητήριο σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού, καθώς ο ίδιος ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του Φρ. Ραγκούση δεν έχει πρόθεση να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη και έτσι δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει τυπική απολογία.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post