ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2015 13:58 EET | Updated 05/01/2015 15:18 EET

Με την πλαστή ταυτότητα της γυναίκας συνεργού του Ξηρού νοικιάστηκε το κρησφύγετο στο Λουτράκι

ΕΛ.ΑΣ.

Με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας της νεαρής γυναίκας-μυστήριο, που δημοσιεύθηκαν χθες από την αστυνομία, νοικιάστηκε το δεύτερο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι.

Τα πρώτα ευρήματα

Οι έρευνες στο σπίτι είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 20 δοχεία με εκρηκτική ύλη, σακιά με αμμωνία, και πλήθος καλωδίων που παραπέμπουν σε κατασκευή βόμβας. Στη γιάφκα στο Λουτράκι εκτιμάται ότι θα κατασκευαζόταν η βόμβα που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης έξω από το σπίτι έχει βρεθεί ένα βαν, που σύμφωνα με τις εκτιμήσει της αστυνομίας, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην επίθεση που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός με στόχο τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το δρομολόγιο Ανάβυσσος – Λουτράκι, φέρεται να έκανε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ο Ξηρός μαζί με την «Ελένη» ενώ από το κρησφύγετο του Λουτρακίου εκτιμάται ότι έχουν περάσει και άλλοι συνεργοί του Ξηρού.

Αποτελέσματα της πρώτης βαλλιστικής

«Καθαρά» είναι τα οκτώ Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου, σύμφωνα με την πρώτη βαλλιστική εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ωστόσο δεν βγάζουν ακόμη συμπεράσματα, γιατί για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να γίνουν περισσότερες από μία βαλλιστικές εξετάσεις.

Στο Λουτράκι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν το δεύτερο κρησφύγετο του Ξηρού, μετά την Ανάβυσσο, όπου γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό οπλισμού ή άλλων στοιχείων. Στην Αττική έρευνες γίνονται σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, από όπου εκτιμάται ότι πέρασαν τα άτομα που θα βοηθούσαν τον Χριστόδουλο Ξηρό στο εντυπωσιακό χτύπημα που ετοίμαζε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΕΛΑΣ έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία ταυτότητας 30χρονου στενού συνεργού του «Μανώλη» της 17Ν, όπως και της γυναίκας- μυστήριο, με το προσωνύμιο «Ελένη», η οποία περιγράφεται ως το δεξί του χέρι.