ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2015 14:38 EET | Updated 05/01/2015 15:19 EET

Συνελήφθη για χρέος στην εφορία ύψους... 50 ευρώ

ASSOCIATED PRESS
AP Photo/Hermann J. Knippertz

Έγινε και αυτό; Σύλληψη για χρέη προς την εφορία, ύψους... 50 ευρώ; Και μάλιστα θα παραμείνει στο κρατητήριο επειδή έχει κλείσει το δημόσιο ταμείο και δεν μπορεί να πληρωθεί το χρέος του λόγω εορτών; Αυτό καταγγέλλει ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη. Ο κ. Πελετίδης, με ανακοίνωσή του εκφράζει την οργή του «για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία».

Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, ακόμη και μετά την δική του παρέμβαση, το θέμα δεν μπορεί να λυθεί. Συνεργάτης του επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά από εκεί του απάντησαν ότι η κράτηση δεν μπορεί να τερματιστεί, ακόμη κι αν καταβάλλονταν τα 50 ευρώ, επειδή εκείνη την ώρα δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, προκειμένου να πληρωθεί το παράβολο, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Κάτι που σημαίνει πως επειδή ούτε αύριο θα είναι δυνατό κάτι τέτοιο, καθώς είναι η αργία των Θεοφανίων, ο Πατρινός θα μείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Το thebest.gr παρουσιάζει ωστόσο μια άλλη διάσταση της υπόθεσης, εξίσου ωστόσο εξοργιστική. Όπως μεταδίδει με νεότερο ρεπορτάζ, ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είναι ομογενής από την Βόρειο Ήπειρο και δηλώνει άστεγος και άπορος, έχει συλληφθεί για επαιτεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί από το Πταισματοδικείο Πατρών για το αδίκημα της επαιτείας, σε πέντε ημέρες φυλάκιση και εκατό ευρώ πρόστιμο, το οποίο μαζί με το παράβολο της αποφυλάκισης εφόσον πληρωνόταν, έφτανε τα 150 ευρώ.

Για το θέμα παρενέβη ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μετά από έκκληση συγγενών του συλληφθέντος, αλλά στην συνεννόηση υπήρξε κάποια σύγχυση ως προς τους λόγους της φυλάκισης και έτσι θεωρήθηκε εσφαλμένα από τον Δήμο ότι έχει συλληφθεί για χρέη 50 ευρώ προς την Εφορία.