ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/01/2015 13:35 EET | Updated 07/01/2015 13:35 EET

ΝΔ εναντίον προέδρου ΕΛΣΤΑΤ

eurokinissi

Η ΝΔ αποδοκιμάζει με ανακοίνωση της τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Το κυβερνών κόμμα επισημαίνει ότι η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και κανένας κυβερνητικός ή υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει το δικαίωμα να το αγνοεί και, πολύ περισσότερο, να το καταπατά.

«Κάνουμε την επισήμανση αυτή με αφορμή την καταγγελθείσα συμπεριφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αξίωσε επιτακτικά από τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ να φύγει από την αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία είχε προσέλθει για να καταθέσει τις απόψεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καλώντας τον στη συνέχεια εγγράφως σε απολογία για "αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας"», τονίζει η ΝΔ.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται, επίσης, λόγος για πρωτάκουστη ενέργεια, την οποία «ήδη καταδίκασε η ΑΔΕΔΥ, και την οποία αποδοκιμάζει έντονα η Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να σταματήσει την τακτική των διώξεων των εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων της Αρχής στην οποία προΐσταται».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post