ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/01/2015 04:59 EET | Updated 07/01/2015 04:59 EET

Bild: Το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Grexit

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
People walk in front of the Greek parliament on December 10, 2014. The Greek government unexpectedly brought forward a high-stakes presidential vote, raising fears that a political crisis is looming.The vote by 300 members of parliament to replace President Karolos Papoulias was due in February but a first round has now been set for December 17. The election is a key test for embattled Prime Minister Antonis Samaras, who would be forced to call snap general elections if his candidate -- former EU Environment Commissioner Stavros Dimas -- fails to garner enough support. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Για σχέδια γύρω από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στα οποία περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις από μια συρροή καταθετών στις τράπεζες για απόσυρση καταθέσεων κάνει λόγο δημοσίευμα της Bild, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση φτιάχνει σενάρια για την περίπτωση που στην Ελλάδα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους.

Σε δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της, η «Bild» αναφέρει πως κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν πελάτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Η τραπεζική ένωση της ΕΕ θα πρέπει τότε να παρέμβει με μια διάσωση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά του Der Spiegel το σαββατοκύριακο αναφερόταν ότι το Βερολίνο είχε αλλάξει στάση όσον αφορά στο ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Κυριακή πως η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια για το αντίθετο, ενώ επισήμανε πως η ευρωζώνη έχει γίνει πολύ πιο σταθερή τα τελευταία χρόνια.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post