ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/01/2015 08:24 EET | Updated 07/01/2015 08:25 EET

Bild: Η Γερμανία προετοιμάζεται για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Bloomberg via Getty Images
A photograph of Germany's Chancellor Angela Merkel looks out from the front page of Bild on a newspaper stand following her election victory, in Corinth, Greece, on Monday, Sept. 23, 2013. While the country's lenders are on firmer footing after getting capital from euro-area and International Monetary Fund bailout funds, they still need to reduce the non-performing loans that have tripled to 29 percent of the total in three years and threaten their new-found solvency. Photographer: Kostas Tsiron

«Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται συγκεκριμένα για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης και αναφέρεται σε σενάρια που φέρεται να επεξεργάζεται το Βερολίνο, «για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του αριστερού συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εφόσον υπάρξει διακοπή της πορείας λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, θα μπορούσε να μην καταβληθεί στην Αθήνα η εκκρεμούσα δόση των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε περίπτωση δε αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ειδικοί της γερμανικής κυβέρνησης φοβούνται ένα "bank run" στις ελληνικές τράπεζες.

Η συνέπεια θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση των τραπεζών. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε πιθανόν να παρέμβει η Τραπεζική Ένωση της ΕΕ με "ενέσεις" δισεκατομμυρίων. Με άλλα λόγια, ο Ευρωπαίος φορολογούμενος» σημειώνει η εφημερίδα.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost