ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/01/2015 07:55 EET | Updated 07/01/2015 07:55 EET

Ο όρος που θέτει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ΣΥΡΙΖΑ για παράσχει τη στήριξή του στο κόμμα

Matt Cardy via Getty Images
ATHENS, GREECE - MAY 31: Greek composer, 85-year-old Mikis Theodorakis addresses the crowd at a demonstration organised in front of Athens University on May 31, 2011 in Athens, Greece. The Greek government is trying to implement a further round of severe austerity measures after EU finance officials have argued that the country, which is already struggling to meet the terms of an international 110 billion euro bailout, could require even more help. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Στήριξη υπό όρους, παρέχει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο ζητά «να δεσμευτεί προεκλογικά ότι εφόσον γίνει κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική απαλλαγή της χώρας από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

Σε δήλωση του ο εμβληματικός μουσουργός, αναφέρει πως υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να απαλλάξει αμέσως τη χώρα από τα μνημόνια με νόμο που θα φέρει στη Βουλή και, υπό αυτή, την προϋπόθεση είναι που θα έπρεπε να στηριχθεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλύτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου. »Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του μνημονίου.

Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και εθνικής αυτοτέλειας στους ξένους».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost