ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/01/2015 18:13 EET | Updated 08/01/2015 04:22 EET

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη

Eurokinissi

Λόγω του παγετού πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους δήμους που έχουν ήδη βγάλει ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς καλό θα είναι να τηλεφωνήσουν το πρωί στα σχολεία.

ΑΤΤΙΚΗ

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα σχολεία στους μισούς δήμους του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών αρχών, κλειστά θα παραμείνουν αύριο λόγω καιρικών συνθηκών τα σχολεία στους δήμους Κηφισιάς, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Παπάγου-Χολαργού, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Νέου Ηρακλείου, Μελισσίων - Πεντέλης, Παπάγου - Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Νέας Ιωνίας και στον δήμο Μεταμόρφωσης.

Μετά τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στους δήμους Παλλήνης και Παιανίας.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

ΕΥΒΟΙΑ

Στην Εύβοια κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Καρύστου, Διρφύων - Μεσσαπίων και Ερέτριας (μόνο στην Δημοτική Κοινότητα Γυμνού) την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΚΡΗΤΗ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, τα δημοτικά σχολεία Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία, καθώς και τα γυμνάσια Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα και το Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

Β.ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Φλώρινας, στην Καστοριά, στο Σουφλί και την Σαμοθράκη.

Με μια ώρα καθυστέρηση θα ανοίξουν στους δήμους Γρεβενών, Εορδαίας Κοζάνης, Άργους Ορεστικού Καστοριάς και Πρεσπών Φλώρινας.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Σύρου, της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων. Οι δυο παιδικοί σταθμοί Νάξου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λόγω του παγετού που επικρατεί, αναγκαία είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο "Βόρρας", καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια, στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό Καστοριάς, κλειστή είναι επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χλμ, ενώ διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, από 18ο έως 22ο χλμ. Η ίδια οδός χρειάζεται αλυσίδες, από 15ο έως 30ο χλμ, για τους οδηγούς που κινούνται από τη Φλώρινα προς την Καστοριά.

Στο νομό Καρδίτσας, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας - Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ, θέση "Τύμπανος" και Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση "Αγ. Νικόλαος". Στο νομό Λάρισας, στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Νομού Πιερίας),διασταύρωση "Βρύση του Κατή".

Εξάλλου, στο Κιλκίς, κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, ενώ στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ,ύψος Αρριανών, Έβρενου - Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί το νησί της Τήνου, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε μετά και τη χθεσινή διακοπή, αλλά διεκόπη πάλι το πρωί από νέα βλάβη στο δίκτυο του νησιού.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost