Γιάφκα Λουτρακίου: Βρήκαν διευθύνσεις για... συστημένες βόμβες

Γιάφκα Λουτρακίου: Βρήκαν διευθύνσεις για... συστημένες βόμβες
Eurokinissi

Διευθύνσεις που θα χρησιμοποιούνταν για… συστημένες παραδόσεις βομβών στην Αθήνα βρέθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού στο Λουτράκι.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι τα 45 τάπερ-βόμβες που βρέθηκαν στο Λουτράκι θα χρησιμοποιούνταν από τον «Μανώλη» της 17 Ν και τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που θα έκαναν σε περίπτωση που πετύχαινε το σχέδιο «Γοργοπόταμος», δηλαδή η απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε κτίρια που συνδέονται με πολιτικούς, οικονομικούς και αστυνομικούς στόχους. Στην ΕΛ.ΑΣ. ο συναγερμός δεν έχει λήξει , καθώς έντονος είναι ο φόβος τα ασύλληπτα μέλη της ένοπλης ομάδας του Ξηρού να επιχειρήσουν να απαντήσουν με τρομοκρατικό χτύπημα στη σύλληψη του Χριστόδουλου.

Στο Λουτράκι βρέθηκαν επίσης χειρόγραφες σημειώσεις που αποτυπώνουν σχέδιο διαφυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και 4 φιάλες υγραερίου, 89 μασούρια εκρηκτικής ύλης, 45 τάπερ με άγνωστη ουσία, λευκού χρώματος, σε στερεά μορφή (πιθανόν νιτρικό αμμώνιο, κροτίδες, 2 τσουβάλια σφραγισμένης εργοστασιακής συσκευασίας με νιτρικό αμμώνιο (40 κιλών), τσουβάλι με κοκκώδη ύλη (πιθανόν νιτρικό αμμώνιο, πυροβόλο όπλο - πιστόλι, με φυσίγγιο στη θαλάμη και προσαρμοσμένο γεμιστήρα με 6 φυσίγγια, 26 γυάλινα μπουκάλια με ετικέτα με την ένδειξη: «NITROMETHANES» (άλλα περιείχαν ουσία και αλλά κενά), 5 πλαστικά μπουκάλια, περιέχοντα ουσία και ετικέτα με τις ενδείξεις «Methanol» και «ΜΕΘΑΝΟΛΗ», συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Δημοφιλή