Άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία

Άνδρες της θρησκευτικής αστυνομίας του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία
Μαχητές του Iσλαμικού Κράτους (Φωτογραφία Αρχείου)
Μαχητές του Iσλαμικού Κράτους (Φωτογραφία Αρχείου)
quapan/Flickr

Μέλη της θρησκευτικής αστυνομίας που έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, οι «αστυνομικοί» έπεσαν σε ενέδρα και αιχμαλωτίστηκαν από άγνωστους ενόπλους στην πόλη Μαγιαντίν στα ανατολικά.

Η συγκεκριμένη δύναμη περιπολεί σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και επιβάλει τον Ισλαμικό νόμο. Σημειώνεται ότι πριν από μία ημέρα είχε αναφερθεί πως ο υποδιοικητής της στην ίδια περιοχή είχε σκοτωθεί από αγνώστους.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, δεν είναι ξεκάθαρο πόσα μέλη της θρησκευτικής αστυνομίας – η οποία είναι γνωστή ως «Χίσμπα» - αιχμαλωτίστηκαν.

«Υπάρχει μια κλιμάκωση των επιχειρήσεων εναντίον της Χίσμπα, επειδή συλλαμβάνουν ανθρώπους και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους για λόγους όπως το κάπνισμα» δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η «αστυνομία» του Ισλαμικού Κράτους προβαίνει σε κατασχέσεις και καύσεις προϊόντων καπνού και τιμωρεί αυτούς που πιάνονται να καπνίζουν.

Σύμφωνα με αναφορές, ο υποδιοικητής της δύναμης στην περιοχή είχε αιχμαλωτιστεί, βασανιστεί και αποκεφαλιστεί. Το κομμένο κεφάλι του, όπως αναφέρθηκε, βρέθηκε με τσιγάρο στο στόμα και κοντά βρισκόταν κοροϊδευτικό σημείωμα, όπου ήταν γραμμένο πως το κάπνισμα θεωρείται αμάρτημα από τη θρησκευτική αστυνομία.

Δημοφιλή