Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και νερό η Τήνος. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, λέει στη HuffPost Greece ο δήμαρχος

Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα και νερό η Τήνος. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, λέει στη HuffPost Greece ο δήμαρχος
tinostoday.gr

Τρεις μέρες χωρίς ρεύμα βρίσκεται η Τήνος, με ελάχιστο νερό και χωρίς να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές που προκάλεσε η πρωτοφανής κακοκαιρία.

Το νησί έχει κηρυχθεί από το πρωί (Πέμπτης) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ακόμη δεν γνωρίζει κανείς πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές. Μόλις 10 λεπτά πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία της HuffPost Greece με τον δήμαρχο της Τήνου, Σίμο Ορφανό, είχε ενημερωθεί ότι επρόκειτο να ανοίξει μια γραμμή από Άνδρο, ώστε να αποκατασταθεί σιγά-σιγά η ηλεκτροδότηση ανά περιοχές. Το πότε ωστόσο θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση, είναι άγνωστο, όπως μας είπε.

Αρματαγωγό για να κοιμηθεί ο κόσμος

Παράλληλα, έχουν επικοινωνήσει με το Πολεμικό Ναυτικό και αναμένεται στο νησί αρματαγωγό πλοίο, με 250 κλίνες, για να έχουν θέρμανση και νερό όσοι το επιθυμούν. Το αρματαγωγό «Σάμος» αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού πριν από τα μεσάνυχτα.

Η χιονόπτωση, όπως μας είπε ο κ. Ορφανός, ήταν πρωτοφανής, και δημιούργησε, εκτός από τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, και στις μετακινήσεις. Όπως μας είπε, αυτή τη στιγμή αρκετοί δρόμοι είναι ανοικτοί ωστόσο στα ορεινά υπάρχουν ακόμη προβλήματα.

«Καταστράφηκαν τρόφιμα, θέρμανση δεν υπήρχε, υπάρχουν ασθενείς που χρησιμοποιούν μηχανήματα για αναπνευστικά προβλήματα» μας λέει ο δήμαρχος Τήνου, περιγράφοντας ορισμένα μόνο από όσα αντιμετώπισαν οι πολίτες τις τελευταίες ημέρες. «Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα», μας λέει.

Πάντως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα Κέντρα Υγείας λειτουργούσαν κανονικά, με δικές τους γεννήτριες, οπότε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά.

Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Τήνο δημοσιεύει το Τήνος Today.

Χιονισμένη Τήνος

Δημοφιλή