«Άνοιξαν» αυτοκίνητα και εκκλησάκι σε πάρκινγκ νοσοκομείου

«Άνοιξαν» αυτοκίνητα και εκκλησάκι σε πάρκινγκ νοσοκομείου
Eurokinissi

Εννέα διαρρήξεις αυτοκινήτων από χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, μία διάρρηξη σε εκκλησάκι επίσης σε χώρο στάθμευσης και μια απόπειρα κλοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στη Λιβαδειά εξιχνίασε η αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο νεαρών.

Τα αυτοκίνητα που «άνοιξαν» οι δράστες – ένας 21χρονος και ένας 19χρονος- ανήκαν σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων από αυτοκίνητα, σε χώρους στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κλεμμένη συσκευή GPS , καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου, τουλάχιστον εννέα διαρρήξεις οχημάτων (με θραύση των παραθύρων τους), αφαιρώντας από το εσωτερικό επτά εκ των ανωτέρω, χρηματικά ποσά, συσκευές GPS , προσόψεις ραδιοκασετόφωνων και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Συγκεκριμένα στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρεις συσκευές GPS και φορτιστές αυτών.
  • Τρεις προσόψεις ραδιοκασετόφωνων.
  • Δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου και ένα ζεύγος δερμάτινων γαντιών.
  • Κερματοδέκτης, κλειδιά οικιών και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, οι δράστες διέρρηξαν το εκκλησάκι που βρίσκεται επίσης σε χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, χωρίς να έχει μέχρι τώρα προσδιοριστεί η αφαίρεση αντικειμένων.

Κατά την διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος, οι δύο νεαροί αποπειράθηκαν ακόμη να διαπράξουν κλοπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δημοφιλή