ΔΙΕΘΝΕΣ
09/01/2015 08:59 EET | Updated 09/01/2015 09:41 EET

Σύνδεση μεταξύ της δολοφονίας της αστυνομικού στη Μονρούζ και των δύο τρομοκρατών

Facebook

Αστυνομική πηγή μετέδωσε πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αδελφών Κουατσί, οι οποίοι αιματοκύλισαν τα γραφεία του Charlie Hebdo, και της χθεσινής δολοφονίας της αστυνομικού στη Μοντρούζ.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν αρχικά ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αν και οι έρευνες ανατέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις σε εισαγγελείς του Παρισιού ειδικευμένους σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού, είναι μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης «το δίκτυο του Μπιτ-Σομόν», στην οποία ανήκουν και οι δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας αυτός γνωρίζει τους Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, τους δύο αδελφούς που είναι ύποπτοι για τη σφαγή 10 δημοσιογράφων και δύο αστυνομικών την Τετάρτη στη γαλλική σατιρική εφημερίδα.

Ο άνδρας που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και έφερε πυροβόλο και περίστροφο διέφυγε με ένα Renault Clio από το σημείο μετά την επίθεση και καταζητείται.

Οι τρεις άνδρες ήταν όλοι μέλη του δικτύου του Μπιτ-Σομόν, στο Παρίσι, η οποία εδώ και δέκα χρόνια στρατολογεί και στέλνει νεαρούς γάλλους εθελοντές στο Ιράκ για να πολεμούν τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο ύποπτος της επίθεσης στο Μονρούζ έχει ταυτοποιηθεί και δύο πρόσωπα "της οικογένειας του καταζητούμενου" συνελήφθησαν στο Γκρινί, νοτίως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η βρετανική Telegraph, επικαλούμενη το ΑΡ, έλαβε χώρα τηλεφωνική επαφή με τους αδελφούς Κουατσί, οι οποίοι κρατούν όμηρο (γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες) και έχουν ταμπουρωθεί σε κτήριο στα βορειοανατολικά του Παρισιού.