ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/01/2015 08:14 EET | Updated 11/01/2015 18:20 EET

ΤτΕ για τα περί εκροών καταθέσεων: Υπό απόλυτο έλεγχο η κατάσταση

Eurokinissi

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο» τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία αφορούν σε εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο» υπογραμμίζεται.

Παράλληλα, η ΤτΕ υποστηρίζει ότι δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδονται οι κινδυνολογίες

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εκροή καταθέσεων, συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία».

«Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας».

Η κόντρα Σπυράκη- ΣΥΡΙΖΑ

«Οι γκεμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» σχολίασε η Μαρία Σπυράκη διευκρινίζοντας πως «η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Η διαφορά είναι προφανής».

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κ. Σπυράκη δεν είναι εκπρόσωπος ούτε της ΕΚΤ, ούτε της Τράπεζας της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Το βέβαιο είναι ότι κάνει τα πάντα για να τρομοκρατήσει τον κόσμο, με ψέματα και αυθαίρετες ερμηνείες».

Sponsored Post