Αυτή είναι η λίμνη στην οποία μπορείς να περπατήσεις πάνω της

Αυτή είναι η λίμνη στην οποία μπορείς να περπατήσεις πάνω της
Huffington Post

Όσοι την επισκέπτονται δηλώνουν εντυπωσιασμένοι. Είναι η λίμνη Resia στα βόρια της Ιταλίας. Μια λίμνη που... αλλάζει μορφή ανάλογα με τις εποχές του χρόνου.

Το καλοκαίρι, μπορείς να δεις τα γαλαζοπράσινα νερά της. Τον χειμώνα το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό, αφού ολόκληρη η λίμνη παγώνει και μπορείς να περπατήσεις πάνω της!

Πολλοί άνθρωποι, από όλα τα μέρη του κόσμου πηγαίνουν εκεί τους κρύους μήνες του χρόνου για να κάνουν πεζοπορία κυριολεκτικά πάνω στο νερό που έχει μετατραπεί σε σκληρό πάγο.

Το μόνο πράγμα που ξεπροβάλλει πάνω από την επιφάνεια της λίμνης είναι ένα καμπαναριό! Και αυτό όμως έχει την εξήγηση του:

Πριν από περίπου 60 χρόνια εκεί βρισκόταν η ιταλική πόλη Graun, η οποία πλημμύρισε και τελικά χάθηκε κάτω από τα νερά. Το μόνο που έχει μείνει να την θυμίζει, είναι το εν λόγω καμπαναριό το οποίο μπορούν να δουν οι επισκέπτες.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Το παρόν άρθρο βασίστηκε στο δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης της Huffington Post με τίτλο: Lake Resia, The Sunken Town Where You'll Walk On Water

Δημοφιλή